Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Enerion 200mg Mărește

Enerion 200mg

SERVIER

Data adaugării: 2014-10-10 14:22:11
Ultima actualizare: 2019-09-06 11:30:49

43,72 Lei

Mai multe informații

Principalul factor care declanșează astenia funcțională este deficitul de tiamină la nivel cerebral. Tiamina are un rol extrem de important în transmiterea impulsului nervos și este necesară producerii acetilcolinei, serotoninei și adrenalinei fără de care sistemul nervos nu poate funcționa. Stresul, tulburările de somn, schimbarea între anotimpuri, consumul frecvent de agenți anti-tiaminici (cafea, ceai, zahăr, alcool, tutun, anticoncepționale, diuretice etc.) duc la o depleție de tiamină. Altfel spus, această scădere a resurselor organismului la nivel de Sistem Nervos Central (SNC) se traduce prin astenie.

Enerion are un mecanism de acțiune inteligent, acționând selectiv și țintit asupra sursei asteniei funcționale la nivel central (SNC). Substanța sa activă, sulbutiamina, se absoarbe rapid în sânge, de regulă, după aproximativ 2 ore de la administrare. Aceasta trece bariera hemato-encefalică și ajunge la nivelul sistemului nervos central, unde se transformă în tiamină, care are, pe lângă inducerea unei stări pozitive, următoarele beneficii:, îmbunătățirea abilitaților de învățare, combaterea stresului, dar și prevenirea pierderilor de memorie, fiind un adevărat adjuvant pentru cei suferinzi de Alzheimer. Prin urmare, tiamina acționează la nivelul structurii cerebrale responsabile de declanșarea asteniei, intrând în compoziția neuromediatorilor și având rol nutritiv.

Astenie – vitamine sau energizare inteligentă??

Astenia este o afecțiune care se manifestă prin scăderea forțelor organismului, cu reducerea capacității de muncă fizică și intelectuală. Spre deosebire de oboseala fiziologică, normală după un efort, astenia se manifestă într-un mod mai intens, prelungit în timp și nu dispare prin repausul obișnuit.

Punctul de plecare al asteniei este creierul, atunci când la nivel cerebral neurotransmițătorii se epuizează în special datorită stresului, fapt ce face posibilă instalarea asteniei. Studiile din domeniul medical au demonstrat faptul că tiamina este materia primă în „reconstrucția” neuromediatorilor, acționând pe zone ale SNC  care coordonează mobilizarea resurselor energetice.

Tiamina își are izvorul în cereale integrale, lapte gras, alune, cartofi sau carne slabă. Însă ce garanție avem că organismul nostru o asimilează în cantități optime, în condițiile în care de cele mai multe ori alimentele nu le consumăm ca atare, ci fierte sau în alte combinații?

Lipsa tiaminei (precursor al vitaminei B1) favorizează apariția asteniei. Astfel, nu este de ajuns să avem o alimentație bogată în  tiamină, întrucât acesta este degradată în timpul procesării termice (cald sau rece). Totodată, persoanele care consumă cafea, fumează și beau alcool zilnic au nevoie de 10 până la 100 ori consum mai mare de tiamină. Enerion aduce cantitatea necesară de tiamină la nivel SNC, tratând cauza și nu doar simptomele asteniei, hrănind creierul cu energie inteligentă. Omul modern alege tratamente inteligente.

Sulbutiamina reprezintă tratamentul curativ, nu doar adjuvant al asteniei, care este susținut de numeroase studii științifice. Enerion redă persoanelor tinere și active energia psihică și fizică atât de necesare în cazurile când se instalează starea de oboseală, nervozitate, lipsa concentrării, iritabilitate etc.

Enerion este un medicament ce se eliberează fără prescripție medicală, produs de compania franceză Servier și distribuit și promovat exclusiv în România de compania germană Desitin Pharma. Acesta este un produs destinat exclusiv adulților și recomandat în tratamentul simptomatic al asteniei funcționale. Compus din substanța activă sulbutiamină, Enerion trece bariera hematoencefalică, acționând specific pe structuri cerebrale care sunt implicate în apariția asteniei funcționale. Pentru a trage un semnal de alarmă asupra importanței tratării asteniei a fost lansată platforma www.astenia.ro unde se pot regăsi sfaturi medicale.

Cum acționează Enerion?

Enerion are efect rapid demonstrat clinic în astenia intelectuală, fizică și psihică. Acesta ajunge în sistemul digestiv, de unde este absorbit rapid în sânge, astfel ajunge în creier și acționează țintit pe sursa asteniei. Datorită modului selectiv de acțiune pe SNC, Enerion este un medicament antiastenic care a demonstrat eficacitate rapidă pe toate simptomele asteniei:

-  astenie fizică
– astenie intelectuală
– astenie psihologică
– astenie sexuală
– tulburări de somn și de apetit.

Enerion se administrează adulților, 2-3 drajeuri pe zi (400-600 mg sulbutiamină), pe cale bucală. Drajeurile vor fi administrate împreună cu o cantitate suficientă de lichid (un pahar de apă) în perioada dimineții. Durata tratamentului nu va depăși  4 săptămâni.

Indiferent de manifestările asteniei (oboseală musculară, rezistență redusă, tulburări de atenție, de concentrare, de memorie sau de vigilență, lipsa încrederii în sine, lipsa motivației, extenuare, stres, pierderea libidoului sau tulburări de somn și apetit), datorită acțiunii selective și țintite la nivelul structurilor din sistemul nervos central responsabile de mobilizarea resurselor energetice ale corpului uman, Enerion este medicamentul antiastenic al cărui efect este rapid și vizibil în ameliorarea manifestărilor asteniei

Forma de prezentare:
Drajeuri 200 mg; cutie 2 blist. 10 dj., cutie 4 blist. 15 dj.


Indicatii:
Tratament simptomatic al asteniei functionale.


Doze si recomandari:
Oral, 400-600 mg pe zi; max. 4 saptamani. Produs destinat exclusiv adultilor.


Contraindicatii
Hipersensibilitate. sarcina si alaptare.


Reactii adverse:
Reactii alergice cutanate. Rar, a fost raportata o usoara agitatie psihomotorie la varstnici.

Cateva recomandari de la specialistul nostru pe Blog Argefarm.

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Enerion 200mg

Enerion 200mg

30 alte produse din aceeași categorie: