Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Sirop Plantusin 250ml Mărește

Sirop Plantusin 250ml

FARES ORASTIE ROMANIA

Data adaugării: 2014-06-26 20:51:32
Ultima actualizare: 2023-03-21 08:12:48

20,45 Lei

Mai multe informații

Compoziție: extracte de: frunze de Patalgina, Muguri de Pin, flori de Tei, Cimbrișor, Scai vânat, zahar, vitamina C, benzoat de sodiu. Frunzele de Patlagina conțin o multitudine de substanțe complexe, printre care se numara taninuri si mucilagii. O parte din aceste substanțe se regasesc în extractul apos și confera produsului acțiune expectoranta.
Florile de Tei conțin în principal mucilagii, dar si flavone, zahar, taninuri, etc. Acțiunea emolienta este datorata mucilagiilor. Teiul mai are si proprietăți diaforetice (datorate farnesolului), precum și proprietăți spasmolitice datorate flavonozidelor.
Componentul principal al Mugurilor de Pin este uleiul esențial, format din alfa- si beta-pinen, limonen si silvestren ca și componenți dominanți cantitativ. Mai conține și delta3-, delta4-caren, felandren, borneol, acetat de bornil, etc.
Mugurii de Pin au și un conținut apreciabil de acid ascorbic (vitamina C). Prin continutul lor în ulei esențial, Mugurii de Pin constituie un modificator al secrețiilor bronșice.
Scaiul vânat conține în principal saponozide triterpenice, ulei volatil și taninuri. Acestea îi imprima acțiune expectoranta, behica și depurativa. Acțiunea sa antitusiva se datoreaza în principal complexului saponinic. Scaiul vânat este un remediu tradițional românesc în tratarea tusei.
Principiul activ al Cimbrișorului de câmp este uleiul volatil, constituit în proporție de pâna la 60% din carvacrol, timol, linalool, terpineol, pinen, cineol, borneol. Produsul vegetal mai conține principii amare (serpilina), acid ursolic, acid oleanolic, acid cafeic, taninuri, flavonoide, rezine. Datorita compoziției complexe a uleiului volatil, cimbrișorul prezinta proprietăți expectorante, calmând spasmele cailor respiratorii.

Acțiune și indicații: Fluidifica secrețiile bronșice, favorizeaza expectorația. Are acțiune antitusiva cu efecte favorabile în tusea spastica. Este emolient (combate starea de uscaciune a mucoaselor), antiseptic al cailor respiratorii si ușor sedativ. Indicat în bronșita acuta și cronica cu expectorație vâscoasa, laringita, traheita acuta și cronica, catar respirator. 
 
Contraindicații: diabet
Mod de administrare:
Copii 1-5 ani : 2-3 lingurite pe zi
Copii 6-12 ani : 4-5 lingurite pe zi
Copii peste 12 ani si adulti : 3-4 linguri pe zi.
Durata unei cure este de minim 5 zile.

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Sirop Plantusin 250ml

Sirop Plantusin 250ml

30 alte produse din aceeași categorie: