Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Neolin Mărește

Neolin

HEALTH DIET COMPANY ANGLIA

Data adaugării: 2014-06-26 20:50:59
Ultima actualizare: 2019-12-28 11:30:12

12,97 Lei

Mai multe informații

Cititi cu atentie si în întregime acest prospect, deoarece el contine informatii importante pentru dumneavoastra.
Acest medicament este disponibil fara prescriptie medicala. Cu toate acestea, este necesar sa luati NEOLIN, cu atentie, pentru a obtine cele mai bune rezultate.
- Întrebati farmacistul daca aveti nevoie de mai multe informatii sau sfaturi.
- Trebuie sa va prezentati la medic daca simptomele dumneavoastra se înrautatesc sau nu se îmbunatatesc dupa 5 zile.
- Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa-i spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
În acest prospect gasiti:
1. Ce este NEOLIN si pentru ce se utilizeaza
2. Înainte sa utilizati NEOLIN
3. Cum sa utilizati NEOLIN
4. Reactii adverse posibile
5. Cum se pastreaza NEOLIN
6. Informatii suplimentare
1. CE ESTE NEOLIN Sl PENTRU CE SE UTILIZEAZA
NEOLIN este indicat pentru tratamentul simptomatic de scurta durata al durerilor de intensitate usoara pâna la moderata, cu diferite localizari: dureri de cap, migrena, dureri de dinti, dureri ale muschilor sau articulatiilor sau în caz de menstruatie dureroasa si tratamentul starilor febrile.
2. ÎNAINTE SA UTILIZATI NEOLIN
Nu utilizati NEOLIN
- daca sunteti alergic (hipersensibil) la acid acetilsalicilic, paracetamol, codeina sau la oricare dintre celelalte componente ale NEOLIN,
- la copii si adolescenti cu vârsta sub 15 ani,
- daca aveti probleme severe ale ficatului,
- daca aveti probleme renale severe,
- daca aveti ulcer gastro-duodenal activ,
- daca aveti hemoragie digestiva,
- daca aveti boli hemoragice sau alte boli cu risc de sangerare,
- daca ati avut în trecut astm bronsic indus de administrarea salicilatilor sau a unor substante cu actiune similara, în special antiinflamatoare nesteroidiene,
- daca aveti astm bronsic, secretii traheobronsice crescute sau probleme respiratorii severe (datorita prezentei codeinei),
-  în caz de leziuni ale capului si de tensiune intracraniana mare (de exemplu ca urmare a unei hemoragii cerebrale sau tumori cerebrale),
- daca aveti diaree acuta infectioasa,
- daca suferiti de ileus paralitic (o situatie în care musculatura intestinelor nu permite deplasarea mâncarii prin ele, rezultând un blocaj intestinal),
- daca ati suferit recent o interventie chirurgicala la nivelul ficatului, vezicii biliare sau duetului biliar (tract biliar),
- daca luati medicamente pentru tratarea depresiei numite IMAO (inhibitori de monoaminooxidaza - medicamente pentru tratarea depresiei) sau ati luat astfel de medicamente în ultimele 2 saptamâni,
- în caz de alcoolism acut (datorita prezentei codeinei),
- daca pacientul este in coma (nu trebuie administrate analgezice opioide, de exemplu codeina),
- daca luati în acelasi timp si metotrexat în doze de peste 15 mg pe saptamâna (datorita prezentei acidului acetilsalicilic),
- daca stiti ca aveti deficit de enzima glucozo-6-fosfat dehidrogenaza,
- în caz de sarcina si alaptare.
Aveti grija deosebita când utilizati NEOLIN Legate de acid acetilsalicilic
La pacientii cu astm bronsic si alte afectiuni alergice respiratorii, ca si la cei cu hipersensibilitate la antiinflamatoare nesteroidiene pot fi declansate crize de astm bronsic si alte reactii alergice de tip anafilactic.
Este necesara prudenta în caz de antecedente de ulcer sau hemoragii digestive, în insuficienta renala si hepatica usoara pâna la moderata.
Nu se recomanda administrarea în guta, deoarece dozele terapeutice mari scad eliminarea acidului uric.
Este necesara prudenta la pacientii supusi interventilor chirurgicale, chiar minore (de exemplu extractii dentare), deoarece acidul acetilsalicilic are efect antiagregant plachetar, care persista câteva zile, existând risc de accidente hemoragice.
Medicamentul poate fi utilizat în caz de insuficienta cardiaca necompensata numai dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic. Medicamentele continând acid acetilsalicilic trebuie sâ fie utilizate in cazul adolescentilor cu stari febrile, varicela sau afectiuni virale (inclusiv gripa) numai dupa evaluarea atenta a raportului risc potential/beneficiu terapeutic, datorita posibilitatii aparitiei sindromului Reye, o afectiune rara, dar severa.
Legate de paracetamol
Dozele trebuie reduse sau intervalele dintre doze trebuie prelungite în cazurile de mai jos:
-tulburari ale functiei hepatice (de exemplu boli hepatice cronice, consum de alcool etilic pe termen lung). La pacientii cu sindrom Gilbert în anumite situatii poate aparea scaderea metabolizarii paracetamolului. în astfel de cazuri, doza trebuie redusa,
-tulburari ale functiei renale si la pacientii dializati. Când este necesar tratamentul pe termen lung, trebuie monitorizate enzimele hepatice.
În studiile la animale, dozele mari de paracetamol au dus la atrofie testiculara si inhibarea spermatogenezei. Prin urmare, trebuie analizata oportunitatea tratamentului cu NEOLIN la barbatii care urmeaza tratament pentru fertilitate scazuta.
În cazul utilizarii pe termen lung a dozelor mari de paracetamol, care nu respecta recomandarile, au fost raportate cazuri de cefalee, care nu trebuie tratate prin marirea dozei de medicament. în aceste cazuri, se impune întreruperea tratamentului.
Legate de Codeina
Codeina administrata în doze mari, timp îndelungat, poate dezvolta dependenta. La pacientii cu colecistectomie, codeina poate determina un sindrom abdominal acut, de tip biliar sau pancreabc, asociat de obicei cu modificari bioloaice, care indica spasmul sfincterului Oddi.
Codeina poate împiedica eliminarea secretiilor traheo-bronsice la pacientii cu tuse productiva. Se impune prudenta la bolnavii cu limitarea functiei respiratorii, emfizem pulmonar, fibroza pulmonara, bronhopneumopatie cronica obstructiva, bronhoree, tuberculoza grava, traumatisme toracice (codeina deprima respira ia si interfera cu mecanismele compensatorii declansate de deficitul ventilatiei pulmonare). La astmatici poate agrava fenomenele obstructive (tavorizeaza bronhospasmul).
Datorita continutului în codeina se impun precautii în urmatoarele cazuri: persoane în vârsta sau debilitate fizic (risc de deprimare respiratorie), leziuni craniene (risc de deprimare respiratorie), hipertensiune intracraniana (risc de agravare a hipertensiunii intracraniene), insuficienta adrenocorticala, miastenia gravis, abdomen acut (poate masca simptomatologia clinica), hipotiroidism (risc de deprimare respiratorie si deprimare nervos centrala), hipertrofie de prostata sau stricturi uretrale (retentie de urina), constipatie cronica. Utilizarea codeinei nu este recomandata la bolnavii cu colita ulceroasa (poate produce dilatatia toxica a colonului). Utilizarea trebuie evitata si la pacientii cu pancreatita. Hipovolemia. cordul pulmonar cronic, infarctul miocardic acut, starea de soc favorizeaza accidentele hipotensive. Riscul convulsiv poate fi crescut când codeina se administreaza la pacienti cu edem cerebral si la epileptici. Starile confuzive pot fi agravate.
La întreruperea brusca a tratamentului dupa utilizarea prelungita de doze mari de analgezice, care nu respecta recomandarile, poate aparea cefalee, precum si fatigabilitate, dureri musculare, nervozitate si semne vegetative. Aceste semne dispar dupa câteva zile de la întrerupere. Tratamentul nu se reia decât la recomandarea medicului.
Deoarece codeina se metabolizeaza la nivel hepatic si se elimina pe cale renala, se recomanda supravegherea atenta a pacientilor cu insuficienta hepatica si renala; dozele se ajusteaza în functie de severitatea insuficientei.
Legate de NEOLIN
Pacientii trebuie avertizati sa nu utilizeze concomitent alte medicamente pe baza de paracetamol si codeina.
Sportivii trebuie atentionati ca acest medicament contine un principiu activ care poate induce pozitivarea testelor antidoping.
Utilizarea altor medicamente
Va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului daca luati sau ati luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fara prescriptie medicala.
Legate de acid acetilsalicilic
Alte antiinflamatoare nesteroidiene: risc nefrotoxic si hemoragie crescut. Acidul acetilsalicilic poate creste riscul de hemoragie gastro-intestinala la administrarea simultana cu glucocorticoizi sau alcool etilic. Anticoaguiante: creste riscul hemoragie.
Administrarea concomitenta de trombolitice sau alte medicamente antiagregan- te plachetare, de exemplu ticlopidina: risc hemoragie crescut. Administrarea concomitenta a digoxinei, duce la cresterea concentratiilor plasmatice ale digoxinei datorita scaderii excretiei renale. Acidul acetilsalicilic intensifica efectele litiului, triiodotironinei, sulfonilureicelor, anticoagulantelor, barbituricelor. Efectele urmatoarelor medicamente sunt reduse de acidul acetilsalicilic: antagonisti aldosteronici si diuretice de ansa, antihipertensive, interferon alfa, uricozuricele (chiar si la doze mici, acidul acetilsalicilic reduce excretia acidului uric, putând declansa guta la pacientii cu tendinta de a avea o excretie scazuta a acidului uric). Se recomanda un interval de 1-3 ore între administrarea acidului acetilsalicilic si tetraciclinelor (administrarea concomitenta produce complecsi neresorbabili). Se recomanda precautie la administrarea concomitenta a acidului acetilsalicilic cu metotrexat în doze < 15 mg pe saptamâna. Este contraindicata administrarea concomitenta a acidului acetilsalicilic cu metotrexatul utilizat în doze £ 15 mg pe saptamâna, datorita cresterii toxicitatii hematologice a metotrexatului (în general, antiinflamatoarele scad clearance-ul renal al metotrexatului si salicilatii deplaseaza metotrexatul de pe locurile de legare de proteinele plasmatice). Acidul valproic: acidul acetilsalicilic creste toxicitatea acidului valproic datorita deplasarii sale de pe locurile de legare de proteinele plasmatice. Sulfamide antidiabetice: creste efectul sulfamidelor, cu posibilitatea aparitiei accidentelor hipoglicemice.
Probenecid sau alte uricozurice: acidul acetilsalicilic împiedica actiunea de crestere a eliminarii de urati.
Spironolactona: scade eficacitatea acesteia, deoarece acidul acetilsalicilic favorizeaza retentia de sodiu.
Legate de paracetamol
În cazul utilizarii concomitente cu alte medicamente si substante care determina deprimarea activitatii sistemului nervos central (de exemplu sedative sau hipnotice, antihistaminice cu efect sedativ, neuroleptice, antidepresive cu efect sedativ, alcool etilic), a fost raportata potentarea efectului sedativ si deprimarea functiei respiratorii.
În cazul utilizarii concomitente cu medicamente cu efect inductor asupra enzimelor hepatice, de exemplu anumite hipnotice, antiepileptice (printre altele glutetimida, fenobarbital, fenitoina, carbamazepina), rifampicina, doze terapeuti¬ce de paracetamol, pot determina tulburari hepatice. Acelasi lucru este valabil si pentru abuzul de alcool etilic.
Paracetamolul creste timpul de înjumâtatire plasmatica prin eliminare a cloramfenicolului.
În cazul administrarii cronice concomitente de warfarina sau de derivati de cumarina cu paracetamol în doze mari (peste 2 g pe zi), a fost raportata o crestere a efectului anticoagulant, cu manifestari hemoragice. Prin urmare, este de preferat sa se monitorizeze mai frecvent timpul de protrombinâ în cazul tratamentului concomitent.
În cazul utilizarii concomitente de medicamente care conduc la încetinirea evacuarii gastrice, de exemplu propantelina, absorbtia poate fi încetinita si debutul efectului paracetamolului poate fi întârziat, în cazul administrarii concomitente de paracetamol cu lamotrigina, s-a raportat reducerea eficacitatii lamotriginei, datorita cresterii clearance-ului sau hepatic. Contraceptivele orale pot creste clearance-ul paracetamolului.
Viteza de absorbtie a paracetamolului poate fi crescuta de metoclopramida sau domperidona si poate fi redusa de colestiramina. În cazul utilizarii concomitente a paracetamolului si zidovudinei a fost raportata o accentuare a tendintei de aparitie a neutropeniei si hepatotoxicitatii Prin urmare, acest medicament trebuie utilizat concomitent cu zidovudina numai dupa o evaluare atenta a raportului risc/beneficiu. Administrarea concomitenta pe termen lung de paracetamol si AINS (în principal acid acetilsalicilic) în doze mari creste riscul de nefropatie analgezica si de alte reactii adverse renale.
Asocierea paracetamol-salicilati trebuie administrata pe termen scurt; diflunisa- lul creste cu 50% concentratia plasmatlca a paracetamolului si mareste astfel riscul hepatotoxicitatii acestuia.
Pot sa apara valori fals scazute ale glicemiei determinate prin metoda oxidaze/peroxidaze sau o crestere falsa a valorilor serice ale acidului uric determinat prin testul fosfotungstic.
Cresterile timpului de protrombina si ale valorilor serice ale bilirubinei, lactatde- hidrogenazei si transaminazelor serice evidentiaza afectarea toxica hepatica.
Legate de codeina
Agonisti-antagonisti morfinici (nalbufina, buprenorfina, pentazocina): diminuarea efectului analgezic prin blocaj competitiv al receptorilor p, cu riscul aparitiei unui sindrom de abstinenta.
Alcool etilic: asocierea cu bauturile alcoolice sau cu medicamente care contin alcool etilic creste riscul aparitiei fenomenelor de deprimare psihomotorie.
Naltrexona: risc de diminuare a efectului analgezic.
Hipnoticele, sedativele, tranchilizantele, anestezicele generale, antihistaminicele sedative, alti derivati morfinici actioneaza aditiv cu codeina privind efectul sedativ si deprimant respirator. Codeina nu se asociaza CJ IMAO (inhibitori de monoaminooxidaza) datorita riscului toxic mare.
Asocierea codeinei cu medicamente antihipertensive creste riscul accidentelor hipotensive.
Asocierea codeinei cu medicatia expectoranta favorizeaza retentia secretiilor traheobronsice.
Utilizarea NEOLIN cu alimente si bauturi
Deoarece medicamentul contine codeina si paracetamol, în timpul tratamentului nu se recomanda ingestia bauturilor alcoolice.
Sarcina si alaptarea
Adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului pentru recomandari înainte de a lua orice medicament.
Administrarea acidului acetilsalicilic în doze terapeutice uzuale nu a fost asociata cu o incidenta crescuta a malformatiilor congenitale. Administrarea salicilatilor în doze mari (> 300 mg pe zi) în ultimele trei luni de sarcina, poate determina prelungirea perioadei de gestatie, închiderea prematura a canalului arterial si inhibarea contractiilor uterine. De asemenea, favorizeaza hemoragiile atât la mama cât si la fat.
Administrarea acidului acetilsalicilic în doze mari (> 300 mg pe zi) cu putin timp înaintea nasterii poate provoca hemoragii intracraniene, în special la prematuri. Paracetamolul poate fi administrat pe termen scurt în cursul sarcinii, la doze terapeutice, dupa evaluarea raportului beneficiu terapeutic matern/risc potential la fat.
Studiile preclinice au demonstrat efectul teratogen al codeinei, prin urmare medicamentul este contraindicat în timpul sarcinii.
Salicilatii si metabolitii lor se excretaîn cantitati mici în laptele matern. Paracetamolul traverseaza placenta si se excreta în laptele matern în proportie de 1-2% din doza administrata.
Codeina se elimina în laptele matern; la copii s-au descris cazuri de hipotonie, apnee sau depresie respiratorie dupa ingestia unor doze foarte mari de codeina de catre mame.
Prin urmare, administrarea acestui medicament este contraindicata in timpul alaptarii.
Conducerea vehiculelor si folosirea utilajelor
NEOLIN are influenta majora asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. Prin urmare, este contraindicat la persoanele care conduc vehicule sau folosesc utilaje.
3. CUM SA UTILIZATI NEOLIN
Utilizati întotdeauna NEOLIN comprimate exact asa cum v-a spus medicul dumneavoastra. Trebuie sa discutati cu medicul dumneavoastra sau cu farm cistul daca nu sunteti sigur.
Medicamentul se administreaza numai adultilor si adolescentilor cu vârsta peste 15 ani.
Adulti si adolescenti cu vârsta peste 15 ani: doza recomandata este de un comprimat NEOUN, administrat oral, la nevoie; daca este necesar, doza se poate repeta la intervale de 4 - 6 ore, fara a depasi 4 comprimate NEOLIN pe zi. Vârstnici: initial se administreaza jumatate din doza recomandata adultilor, crescând eventual în functie de toleranta si necesitati.
Insuficienta renala: se recomanda administrarea unor doze mai mici decât cele uzuale la adulti.
Comprimatele trebuie înghitite întregi cu o cantitate suficienta de lichid. Tratamentul trebuie sa fie de scurta durata (maxim 5 zile).
Daca utilizati mai mult decât trebuie din NEOLIN Daca utilizati mai mult NEOLIN decât ar fi trebuit, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra sau sa mergeti la camera de garda a celui mai apropiat spital.
Daca uitati sa utilizati NEOLIN
Luati doza de îndata ce va amintiti. Nu luati o doza dubla pentru a compensa doza uitata.
4. REACTII ADVERSE POSIBILE
Ca toate medicamentele, NEOLIN poate provoca reactii adverse, cu toate ca acestea nu apar la toate persoanele.
Legate de acid acetilsalicilic
Tulburari gastro-intestinale: greata, varsaturi, senzatie de arsura la nivelul stomacului si a esofagului, dureri abdominale, sângerari la nivelul stomacului acute grave sau oculte si ulceratii gastro-intestinale (în cazul administrarii orale timp îndelungat).
Tulburari hematologice si limfatice: sângerare nazala si la nivelul gingiilor sângerare spontana la nivelul pielii, risc crescut de sângerari intraoperatorii si postoperatorii, numar anormal de scazut de plachete sanguine (celule care favorizeaza coagularea sângelui) (trombocitopenie). Tulburari hepatobiliare: hepatotoxicitate; cresterea valorilor serice ale transami¬nazelor si fosfatazei alcaline.
Tulburari ale sistemului imunitar: de tip anafilactic, manifestate prin eruptii pe piele, mai ales urticarie, inflamatii si ulceratii la nivelul pielii, umflarea fetei, laringelui, mâinilor, picioarelor si probleme de respiratie, crize de astm bronsic. Tulburari ale sistemului nervos: administrarea în doze mari provoaca dureri de cap, ameteli, senzatie de zgomote în urechi, somnolenta sau excitatie, confuzie. Tulburari renale si ale cailor urinare: tratamentul prelungit poate determina nefrita interstitiala si necroza papilara.
Legate de paracetamol
Pot sa apara, rar, reactii de hipersensibilitate (eruptie trecatoare pe piele, parestezie, mâncarime), trombocitopenie (în general asimptomaticâ, rar sângerari sau hematoame, scaune negre si moi, sânge în urina si fecale, pete rosii pe tegumente), agranulocitoza (faringita si febra, neasteptat), dermatita, afectare hepatica (icter conjunctival sau tegumentar), colica renala (durere lombara puternica aparuta brusc), insuficienta renala (oligo-anurie). La doze mari si tratament prelungit paracetamolul poate produce afectarea functiei renale pâna la insuficienta renala cronica (nefropatie caracteristica analgezicelor), în special la persoane cu afectare renala preexistenta. S-au raportat, în mod exceptional, cazuri de scaderea anormala a numarului celulelor albe (leucopenie) si deficit anormal al tuturor celulelor din sânge (celule rosii, celule albe si plachete sanguine - pancitopenie).
Legate de codeina
La dozele terapeutice, reactiile adverse ale codeinei sunt moderate. Pot sa apara: constipatie, greata, varsaturi, somnolenta, impresie subiectiva de rotire a corpului sau a mediului înconjurator, însotita de tulburari de echilibru (vertij), reactii alergice pe piele, îngustarea cailor respiratorii datorita spasmului musculaturii (bronhospasm), deprimare respiratorie. Rar. se produc tulburari de somn, tiuituri în urechi (tinitus), uscaciunea gurii, dificultate în respiratie (dispnee).
La doze mai mari decât cele terapeutice exista riscul dependentei, cu sindrom de abstinenta la întreruperea brusca a tratamentului, atât la adulti cât si la nou-nascutii mamelor dependente de codeina.
Dozele mari pot provoca euforie, tulburari de vedere, spasme ale musculaturii netede intestinale si biliare, hipotensiune arteriala, pierdere temporara a starii de constientâ (sincopa), deprimare respiratorie, edem pulmonar, cresterea tonusului musculaturii netede a vezicii urinare.
Atentie
Pacientul trebuie avertizat sa întrerupa administrarea medicamentului la primele semne de reactii de hipersensibilitate, cutanate sau reactii adverse hepatice si sa se prezinte imediat la medic.
Daca vreuna dintre reactiile adverse devine grava sau daca observati orice reactie adversa nementionata în acest prospect, va rugam sa spuneti medicului dumneavoastra sau farmacistului.
5. CUM SE PASTREAZA NEOLIN
A nu se lasa la îndemâna si vederea copiilor.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
Nu utilizati NEOLIN dupa data de expirare înscrisa pe cutie, dupa EXP. Data de expirare se refera la ultima zi a lunii respective.
Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. întrebati farmacistul cum sa eliminati medicamentele care nu va mai sunt necesare. Aceste masuri vor ajuta la protejarea mediului.
6. INFORMATII SUPLIMENTARE
Ce contine NEOLIN
- Substantele active sunt acid acetilsalicilic, paracetamol si codeina. Fiecare comprimat contine acid acetilsalicilic 300 mg, paracetamol 250 mg si fosfat de codeina hemihidrat 12 mg.
- Celelalte componente sunt amidon de porumb, talc, acid stearic, povidona K 30, amidon pregelatînizat.
Cum arata NEOLIN si continutul ambalajului
NEOLIN se prezinta sub forma de comprimate albe, lenticulare, inscriptionate prin stantare pe ambele fete cu „Neolin\".
Marimea ambalajului:
Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 10 comprimate
Detinatorul autorizatiei de punere pe piata
- C. HEALTH ADVISORS S.R.L. Bd. Ghica Tei nr. 10
Sector 2. Bucuresti, România
Producatorul
S.C. BIOEEL S.R.L.
Str. Bega nr. 4, Târgu Mures, România 5
Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2009 
Daca aveti orice întrebari suplimentare cu privire la acest produs, adresati-va medicului dumneavoastra sau farmacistului.

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Neolin

Neolin

30 alte produse din aceeași categorie: