Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Nostamine Mărește

Nostamine

E I P I CO MED SRL

Data adaugării: 2014-08-04 04:41:00
Ultima actualizare: 2021-09-20 17:07:25

15,49 Lei

Mai multe informații

Compozitie:

1 ml picaturi oftalmologice/ nazale, contine clorhidrat de nafazolina 0,5 mg si maleat de clorfeniramina 0.5 mg si excipienti: citrat de sodiu, acid boric, clorura de benzalconiu, edetat disodic, apa purificata.

Grupa farmaceutica:

Decongestionante si antialergice de uz oftalmologic, combinatii.

Indicatii terapeutice:

Oftalomologice:

Notamine este o solutie cu actiune decongestionanta, folosita ca tratament simptomatic al edemului si hiperemei conjunctivale, din cadrul conjunctivitelor alergice, nespecifice sau catarale si a iritatiilor oculare minore. Nostamine amelioreaza senzatia de arsura, iritatie, pruritul, inflamatia si lacrimarea abundenta.

ORL

Tratament simptomatic al rinitelor alergice sezoniere

Contraindicatii:

Hipersensibilitate la nafozolina, clorfeniramina sau la celelalte componente ale produsului.

Rinita atrofica;

Glaucom cu unghi inchis

Copii sub 7 ani.

Precautii:

Daca se suspecteaza o reactie alergica tratramentul trebuie intrerupt. Administrarea frecventa poate determina fenomene de toleranta, lipsa raspunsului; de asemenea este posibil un rebound al congestiei mucoasei si secretiei nazale.

Datorita efectelor simpatomimetice sistemice se impune prideunta in caz de hipertensiune arterila, aritmii, anevrism, diabet zaharat, hipertirodie, de asemenea la varstnici.

Interactiuni

Asocierea cu bromocriptina, inhibitori de monoaminooxidaza (IMAO) si antidepresive triciclice trebuie evitata deoarece creste actiunea vasoconstrictoaresi poate provoca pusee hipertensive.

In cazul tratamentului concomitent cu alte solutii oftalmice, se recomanda administrarea acestora la  intervale de minim 5 minute.
Asocierea antihistaminicelor sedative cu bauturi alcoolice potenteaza efectul deprimant al sistemului  nervos central. Desi dupa administrare topica este putin probabil sa apara acest efect se impune prudenta in  cazul asocierii acestora.

Atentionari speciale

Nu se vor folosi lentilele de contact moi in timpul tratamentului datorita continutului de clorura de  benzalconiu. Lentilele de contact trebuie indepartate inaintea administrarii picaturilor si nu trebuie reaplicate  mai devreme de 15 minute. In cazul persistentei simptomatologiei medicul va reevalua conduita terapeutic

Sarcina si alaptarea
In clinica nu exista date suficiente privind eventualele efecte teratogene ale nafazolinei. Toxicitatea  asupra fatului se manifesta prin tahicardie. Administrarea produsului nu este recomandata in timpul decat la indicatia medicului.Nu se recomanda alaptarea in timpul tratamentului cu Nostamine, datorita posibilelor efecte
cardiovasculare asupra nou-nascutului


Efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Acest medicament poate afecta acuitatea vizuala, dupa administrare, pentru cateva minute. Pacientul  trebuie avertizat sa astepte pana cand tulburarile de vedere dispar, inainte de a conduce vehicule sau de a  folosi utilaje.

Doze si mod de administrare
Oftalmologie

Adulti si copii peste 7 ani: doza uzuala este de o picatura instilata in sacul conjunctival de 2-3 ori pe zi.
Desi nu exista studii care sa evidentieze eficacitatea si siguranta administrarii produsului la copii sub 12 ani, experienta clinica a dovedit ca produsul poate fi administrat la copii > 7 ani.
Pentru a preveni contaminarea picuratorului si a solutiei, se va evita atingerea acestuia de pleoape,  suprafete invecinate sau alte suprafete. Flaconul se pastreaza inchis intre administrari.
Dupa desurubarea capacului flaconul se pozitioneaza cu orificiul in jos. Pentru a permite curgerea  picaturilor se preseaza usor peretii flaconului.

ORL:

Doza uzuala este de o picatura instilata in fiecare narade 2-3 ori/zi.

Reactii adverse

Oftalmologice

Rareori pot sa apara vedere incetosata, senzatii de arsuri oculare sau de corp strain, chemozis si  hiperemie conjunctivala, hemoragie subconjunctivala, eroziuni corneene, fotofobie.
Exceptional au fost raporate reactii de hipersensibilitate dupa administrare de Nostamine (eritem,eczema, urticarie), uscaciunea mucoasei bucale, cefalee, somnolenta.

ORL
Imediat dupa aplicarea locala pot apare senzatie de intepaturi si arsura ale mucoasei nazale, care dispar in scurt timp; ocazional se produce stranut. In conditiile administrarii prea frecvente se poate produce obstructie nazala prin hiperemie reactiva. Tratamentul indelungat poate fi cauzade rinita atrofica.
Dozele excesive provoaca efecte sistemice: cresterea tensiunii arteriale, cefalee, tremor, oboseala si insomnie.

Producator:EIPICO

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Nostamine

Nostamine

30 alte produse din aceeași categorie: