Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Baneocin Unguent Mărește

Baneocin Unguent

SANDOZ

Stoc epuizat

Data adaugării: 2014-06-26 20:49:53
Ultima actualizare: 2022-06-30 12:19:57

37,99 Lei

Mai multe informații

Compozitie
Baneocin unguent
20 g unguent conțin zinc bacitracina 250 UI și neomicina 5000 UI sub forma de sulfat de neomicina și excipienți: lanolina anhidra, vaselina alba.
Grupa farmacoterapeutica: produse dermatologice; alte antibiotice de uz topic.
Indicații terapeutice
Baneocin este indicat în infecțiile determinate de microorganisme sensibile la neomicina și/sau bacitracina.
Baneocin unguent:
-Infecții bacteriene localizate ale pielii de exemplu : furuncule, carbuncule (numai dupa tratament chirurgical), foliculita barbiei, foliculita profunda, hidrosadenite supurative, periporita, paronichia.
-Infecții limitate ale pielii de tipul: impetigo contagios, ulcere infectate ale gambei, eczeme infectate secundar, plagi și taieturi infectate secundar, arsuri cu apa fierbinte, alte arsuri, post interventii chirurgicale de tipul chirurgiei plastice si reparatorii, de exemplu transplant de tegument (atât profilactic cât si sub forma de pansamente cu unguent).
-Dupa intervenții chirurgicale majore sau minore: poate fi utilizat ca adjuvant în timpul îngrijirii postoperatorii. Aplicarea de fese de tifon pe care s-a aplicat Baneocin unguent pot fi utile la pacientii cu plagi cu lipsa importanta de substanta (de exemplu infectii ale canalului urechii externe, rani, escare sau plagi chirurgicale lasate sa se vindece per secundam).
Contraindicații
Hipersensibilitate la bacitracina, neomicina, la alte antibiotice aminoglicozidice sau la oricare dintre excipienții produsului.
Leziuni extinse, severe ale pielii (deoarece absorbtia medicamentului poate determina ototoxicitate cu pierderea auzului).
Insuficiență renala severa.
Leziuni preexistente vestibulare sau/și cohleare.
Aplicarea la nivelul conductului auditiv extern, în caz de perforație timpanica.
Aplicarea la nivel ocular.
Aplicarea la nivelul sanilor în timpul alaptarii.
Copii sub 2 ani.
Precauții
În cazul utilizarii prelungite trebuie avuta în vedere posibilitatea apariției microorganismelor rezistente, în special a fungilor. În aceste cazuri, daca este indicat, se va utiliza tratament adecvat.
În cazul aparitiei reacțiilor de hipersensibilitate sau suprainfecției, tratamentul trebuie întrerupt. Riscul apariției reacțiilor de hipersensibilitate este crescut în cazul utilizarii îndelungate (peste 8 zile), utilizarii în cazul dermatitelor cronice, mai ales în dermatita de staza sau utilizarii sub pansamente ocluzive.
Interacțiuni
În cazul absorbției sistemice, administrarea concomitenta de cefalosporine sau de alte aminoglicozide poate potenta nefrotoxicitatea.
Utilizarea concomitenta de diuretice, de tipul acidului etacrinic sau furosemidei, poate agrava, de asemenea, oto- si nefrotoxicitatea. La pacienții la care se administreaza narcotice, anestezice sau relaxante musculare, absorbtia Baneocin poate potenta blocada neuromusculara.
Atenționări speciale
La pacienții cu insuficiență hepatica sau/și renala, datorita creșterii riscului de reacții adverse, înaintea și în timpul tratamentului intensiv cu Baneocin se recomanda efectuarea de teste ale funcțiilor hepatica și renala și audiometrie.
La pacienții cu otita medie cronica cu evoluție de lunga durata este necesara prudență datorita posibilei ototoxicitați.
La pacienții cu acidoza, miastenia gravis sau alte boli neuromusculare este necesara prudență deoarece, daca are loc absorbția necontrolata a substanțelor active din Baneocin, poate sa apara blocada neuromusculara. Pentru antagonizarea acestei blocade pot fi utilizate calciul și neostigmina.
Sarcina și alaptarea
Neomicina, ca și toate antibioticele aminoglicozidice, traverseaza placenta. S-au descris apariția de leziuni ale aparatului cohlear la fat, în cazul administrarii parenterale de doze mari la mama.
Deoarece este posibila absorbția sistemica a substanțelor active din Baneocin, nu se recomanda administrarea la gravide sau în timpul alaptarii, mai ales în aplicarii locale la nivelul sânilor.
Efecte asupra capacității de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Baneocin nu influențează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
Doze și mod de administrare
Doza recomandata atât la adulți cât și la copii este de 2 – 3 aplicatii Baneocin unguent pe zi
În cazul unui tratament local se recomanda sa nu se depășească doza de 1 g neomicina pe zi (corespunzatoare la 200 g unguent Baneocin) administrata pentru o perioada de timp de maxim 7 zile. În cazul repetarii tratamentului, aceasta doza trebuie redusa la jumatate.
Mod de administrare
Unguentul se aplica în strat subțire pe zona de tratat; se poate acoperi cu un pansament.
Reacții adverse
În aplicatii locale pe piele și leziuni deschise, Baneocin este în general bine tolerat.
Tratament prelungit poate determina apariția de reacții de hipersensibilitate ca de exemplu eritem și uscaciune a pielii, erupții cutanate și prurit.
De asemenea poate determina apariția de reacții de hipersensibilitate încrucișată.
Reacțiile de hipersensibilitate care se manifesta sub forma de eczeme de contact sunt extrem de rare.
În cazul utilizarii prelungite pot sa se dezvolte microorganisme rezistente, în special fungi.
La pacienții cu leziuni extinse ale pielii pot sa apara reacții adverse sistemice date de absorbția substanțelor active (de exemplu leziuni vestibulare și cohleare, nefrotoxicitate și blocada neuromusculara).
Supradozaj
Daca produsul este administrat în cantități mai mari decât cele recomandate, pot sa apara nefro și ototoxicitate datorita absorbției substanțelor active.
Pastrare
A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.
A nu se lasa la îndemâna copiilor.
Ambalaj
Baneocin – unguent
Tub a 20 g unguent. Lanolina anhidra, vaselina alba.

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Baneocin Unguent

Baneocin Unguent

30 alte produse din aceeași categorie: