Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Aktin Crema 30ml Mărește

Aktin Crema, 30ml, Solartium

LAB.FARM.KRYMI

AKTIN® cremă este un preparat medical indicat adulților pentru tratarea keratozei actinice și a cancerizării câmpului. Keratozele actinice sunt leziuni cutanate eritematoase sau hiperkeratozice ale pielii cauzate de expunerea prelungită la soare, care pot duce la cancer de piele.

Mai multe detalii

Data adaugării: 2021-04-13 14:27:33
Ultima actualizare: 2021-04-13 14:06:25

96,24 Lei

Mai multe informații

AKTIN CREMA PENTRU KERATOZA ACTINICA, 30 ML PENTRU TRATAMENTUL KERATOZEI ACTINICE

AKTIN® cremă este cea mai recentă formulă de tratament a keratozei actinice și a cancerizării câmpului, descoperită și brevetată de Departamentul de Dermatologie al Universității Tor Vergata din Roma.

AKTIN® cremă este rezultatul numeroaselor studii și colaborării strânse între medicul dermatolog și pacientii care suferă de această afecțiune, reprezentând o alternativă de tratament la domiciliu mai sigură și mai bine tolerată față de formulele utilizate în mod curent. În plus, pe lângă tratament, pacienții cu keratoză actinică necesită măsuri de precauție speciale în cazul expunerii la soare și utilizarea preparatelor specifice fotoprotectoare. De aceea, AKTIN® cremă asociază la substanța activă (Piroxicam) și un SPF 50+, care protejează pacienții de daunele cumulative ale radiațiilor UV. În prezent, AKTIN® cremă este singura formulă care tratează keratoza actinică și asigură simultan fotoprotecție înaltă, pentru menținerea rezultatelor pe termen lung și creșterea aderenței pacienților la tratament.

DESCRIERE PRODUS
AKTIN® cremă este un preparat medical indicat adulților pentru tratarea keratozei actinice și a cancerizării câmpului. Keratozele actinice sunt leziuni cutanate eritematoase sau hiperkeratozice ale pielii cauzate de expunerea prelungită la soare, care pot duce la cancer de piele.

INOVAȚIE TRATAMENT
AKTIN® cremă este singurul preparat medical pe bază de Piroxicam brevetat și autorizat pentru utilizarea la pacienții cu keratoză actinică. Datorită asocierii principiului activ cu un sistem unic de eliberare controlată (Polivinil. A), studiile de siguranță efectuate au demonstrat că absorbția la nivel sistemic a Piroxicamului este nesemnificativă și nu există nicio contraindicație la tratament.

INDICAȚII TERAPEUTICE
AKTIN® cremă este un preparat medical indicat la adulți pentru tratarea keratozelor actinice ușoare și moderate (grad 1 și 2) de pe față și scalp, precum și a suprafețelor din jurul pielii afectate de aceasta (câmp de cancerizare).

PRINCIPII ACTIVE AKTIN®
AKTIN® cremă conține Piroxicam în concentrație de 0.8%, un antiinflamator nesteroidian cu acțiune de inhibare a enzimelor COX1 și COX2, care au rol major în patogeneza keratozei actinice și carcinogeneză.

Studiile clinice recente au evidențiat că administrarea cutanată a Piroxicamului la pacienții cu keratoză actincă reduce inflamația locală, favorizează eliminarea leziunilor vizibile și inhibă progresia leziunilor subclinice de la nivelul câmpului de cancerizare, reducând semnificativ recidiva și riscul de cancer cutanat.

Produsul conține și un emolient, Fomblin®, pentru reducerea riscului de reacții adverse cutanate la Piroxicam și SPF 50+, care protejează zonele afectate de daunele cumulative ale radiațiilor solare.

STUDII CLINICE
Eficiența și siguranța AKTIN® cremă au fost evaluate în cadrul a 2 studii clinice1,2 desfășurate în mai multe centre de dermatologie din Italia.

Studiile au evidențiat că aplicarea de două ori pe zi a AKTIN® cremă la pacienții cu keratoze actinice multiple și cancerizare a câmpului a determinat o îmbunătățire semnificativă la peste 85% dintre pacienți, cu vindecare completă la 55% dintre subiecți și reducere cu 88% a scorului de severitate AKESA (eritem, atrofie și senzație de arsură de la nivelul leziunilor).

Tratamentul cu AKTIN® cremă a determinat o îmbunătățire vizibilă și a parametrilor principali de la nivelul câmpului de cancerizare: reducere riduri, lentigo solar, creștere hidratare și elasticitate piele.

Tratamentul s-a demonstrat bine tolerat de toți pacienții, iar după 12 luni de la finalizarea tratamentului, niciun pacient tratat cu AKTIN® cremă nu a recidivat.

Referințe. 1) Current Medical Research and Opinion 2016; 32 (8): 1345-1349. 2) Curr Med Res Opin. 2017 Jul;33(7):1255-1259
BENEFICII TRATAMENT
Administrarea AKTIN® cremă este recomandată în special la pacienții cu keratoze actinice multiple, de gr. 1 și 2, localizate pe suprafețe cutanate extinse.

Elimină keratozele actinice vizibile de grosime ușoară și moderată;
Împiedică progresia leziunilor sublicinice către leziuni clinice și/ sau către carcinom scuamocelular;
Reduce eritemul, atrofia și senzația de arsură la nivelul leziunilor;
Reduce semnificativ rata de recidivă;
Fără toxicitate locală sau sistemică;
Bine tolerat de toți pacienții.
DOZE ȘI MOD DE ADMINISTRARE
Înainte de aplicare, se recomandă curățarea cu atenție a zonei. Se recomandă aplicarea AKTIN® cremă de 2 ori/zi, dimineața și seara, pe leziuni și pe întreg câmpul de cancerizare, în strat subțire și masarea până la absorbția completă.

Pentru rezultate optime se recomandă efectuarea tratamentului minim 12 săptămâni.

CONTRAINDICAȚII
Studiile de absorbție percutanată efectuate în cadrul Departamentului de Științe Farmaceutice al Universității din Milano au evidențiat că datorită PVA și Fomblin®, Piroxicamul din compoziția AKTIN® cremă nu penetrează epiderma în cantitate semnificativă. Totodată testările alergologice și de sensibilizare efectuate nu au evidențiat contraindicații pentru utilizarea produsului.

ATENȚIONĂRI ȘI PRECAUȚII
Nu se recomandă administrarea în caz de hipersensibilitate cunoscută la componente.
A se evita expunerea îndelungată la soare sau radiații UV în timpul tratamentului.
Nu există date privind siguranța administrării produsului în timpul sarcinii sau alăptării, nu se recomandă utilizarea în această perioadă.
În cazul înroșirii locale a pielii, se recomandă reducerea frecvenței de aplicare a produsului.
Doar pentru uz extern.
LISTĂ INGREDIENTE
Polyvinyl Alcohol, Polyperfluoromethylisopropyl Ether, Piroxicam, Glycerin, Cetearyl Isononanoate, Octocrylene, Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine, Ethylhexyl Stearate, Polyglyceryl-2, Dipolyhystearate, Diethylhexyl Butamido Triazone, Dicaprylyl Ether, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Titanium Dioxide, Glyceryl Oleate, Triacontanyl PVP, Potassium Cetyl Phosphate, Hydrogenated Castor Oil, Magnesium Sulfate, Salicylic Acid, Disteardimonium Hectorite, Oryzanol, Hydrolyzed Jojoba Esters, Dipropylene Glycol, Caprylyl Glycol, Glyceryl Laurate, Phenylpropanol, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Lecithin, Disodium EDTA, Citric Acid, Aqua.

CERTIFICĂRI
AKTIN® cremă este un dispozitiv medical certificat CE, fabricat în Italia și aprobat de Institutul Superior de Sănătate din Italia și de Ministerul Sănătății din România.

FORMĂ DE PREZENTARE
Tub din aluminiu de culoare albă cu 30 ml cremă.

PRODUCĂTOR
Laboratoarele Farmaceutice Krymi, Italia

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Aktin Crema, 30ml, Solartium

Aktin Crema, 30ml, Solartium

AKTIN® cremă este un preparat medical indicat adulților pentru tratarea keratozei actinice și a cancerizării câmpului. Keratozele actinice sunt leziuni cutanate eritematoase sau hiperkeratozice ale pielii cauzate de expunerea prelungită la soare, care pot duce la cancer de piele.

30 alte produse din aceeași categorie: