Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

Ulei Jojoba 50ml Mărește

Ulei Jojoba 50ml

HERBAVIT

Stoc epuizat

Data adaugării: 2015-03-03 15:42:31
Ultima actualizare: 2018-12-12 11:30:39

17,49 Lei

Mai multe informații

Ulei de Jojoba , presat la rece.

Numai pentru uz extern!

Antialergic. Are conținut  ridicat de vitamina E, protejează pielea împotriva radicalilor liberi. Poate fi folosit și de persoanele cu piele sensibilă. Este absorbit cu ușurință, hidratează și hrănește pielea. Poate fi utilizat ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor. Previne apariția ridurilor și contribuie la menținerea elasticității pielii. Stimulează regenerarea celulelor și are efect ușor cicatrizant. Ideal pentru îngrijirea părului (reglează excesul de sebum), oferă părului strălucire naturală.

Rețete cosmetice pe bază de uleiuri presate la rece și uleiuri esențiale

 

Cremă intens hidratantă pentru tenul uscat, sensibil și matur

 Ustensile necesare:

-        două boluri termorezistente;

-        un vas cu apă fierbinte;

-        un recipient de sticlă sau plastic cu capac.

 Ingrediente:

-        4 grame ceară de albine;

-        20 grame unt de cacao;

-        15 ml ulei de migdale dulci;

-        15 ml ulei de jojoba;

-        10 ml ulei de măceșe;

-        10 ml apă de trandafir;

-        5ml de glicerină;

-        8 picături ulei esențial de:

            - ulei de trandafir;

            - ulei de tămâie;

-        4 picături ulei esențial de geranium.

 Mod de preparare:

            Punem ceara într-un bol pe care îl așezăm în vasul cu apă fierbinte și topim ceara la foc mic, pe urmă se adaugă untul de cacao, uleiul de migdale dulci, jojoba și măceșe amestecând continuu și fără sa luăm vasul de pe foc. Apa de trandafir și glicerina se încălzesc pînă la o temperatură similară cu cea a primulului bol, după care se adaugă treptat în compoziția cu ceară amestecând energic. Luăm bolul din vasul cu apă și amestecăm compoziția până se răcește puțin pentru a putea adăuga uleiurile esențiale, amestecând pînă la omogenizare. Compoziția obținută se toarnă în recipientul de sticlă.

 

Ulei de JOJOBA (Simmondsia Chinensis)

     Jojoba este un arbust, din familia Simmondsiaceae, originar din Sonora și Mojave. Plantațiile se răspândesc în zonele de deșert și semideșert precum: deșertul Arizona, California, Mexic, Argentina, Australia, Israel, Peru etc.

            Jojoba are frunze ovale de culoare verde-gri, cu o textură lipicioasă și floricele galben-verzui. Fructul de jojoba are formă ovală de culoare verde, care conține o capsulă al cărei sămânță este de culoare cafenie bogată în ulei cu efect laxativ.

           Consumate în cantitate mare, semințele de jojoba pot fi toxice, de aceea cu toate că planta este considerată comestibilă în rândul populației Seri, semințele nu se consumă decât rar, în cazuri excepționale.

         Fructele de jojoba sunt folosite în special pentru obținerea de ceară sau ulei, care se poate ușor rafina și utiliza în cosmetică datorită proprietăților sale hidratante sau pentru prelucrarea uleiului în scopul obținerii de biodiesel sau combustibil pentru utilaje.

        Uleiul de jojoba este de fapt o ceară lichidș care se obține prin presarea la rece a semințelor. Uleiul pur de jojoba are o culoare galben-aurie cu miros specific de nucă, pe când cel rafinat este transparent și lipsit de miros. Uleiul de jojoba are termen de valabilitate îndelungat, deoarece nu conține trigliceride care să contribuie la oxidarea și râncezirea uleiului.

     Proprietăți terapeutice: antibacterian, antifungic, antiinflamator, antiseptic, antioxidant, emolient și hidratant.

     Uz extern:

 -        bogat în vintamina E, are efect antioxidant cu rol în prevenirea îmbătrânirii premature și formarea ridurilor;

 -        hidratează tenul uscat și matur;

 -        este un ulei ușor, asemănător sebumului secretat de piele, de aceea se absoarbe rapid în piele, reglează secreția de sebum, nu astupă porii și lasă tenul să respire.

 -        util în îngrijirea tenului acneic, cu efect antiseptic;

 -        reduce inflamația și roșeața pielii;

 -        fiind un ulei hipoalergenic, nu irită tenul astfel că poate fi folosit ca demachiant, inclusiv pentru zona sensibilă a ochilor;

 -        poate fi folosit ca balsam de buze, pentru îngrijirea buzelor uscate și crăpate;

 -        prin masaj local înlătură durerile articulare;

 -        are efect emolient asupra călcâielor crăpate și a pielii întărite;

 -        previne și ameliorează infecțiile cu fungi, împreună cu uleiul din arbore de ceai este adjuvant în tratarea ciupercii unghiei;

 -        întărește unghiile fragile, hidratează și înmoaie cuticulele;

 -        adjuvant în tratarea diferitelor afecțiuni dermatologice precum: eczeme, dermatite, psoriazis, arsuri solare;

 -        previne formarea mătreții și întărește rădăcina firului de păr, prevenind căderea părului;

 -        este recomandat atât pentru părul uscat, conferindu-i hidratare și strălucire, precum și părului gras, reglâng secreția de sebum.

Review-uri

Nu sunt opinii ale clienților în acest moment.

Scrieţi un review

Ulei Jojoba 50ml

Ulei Jojoba 50ml

30 alte produse din aceeași categorie: