Site-ul nostru utilizeaza cookie pentru a va oferi o experienta mai buna in utilizarea acestuia.

1. Introducere
Termenii „www.argefarm.ro”, „magazinul virtual”, „site-ul”, „ARGEFARM „ , „noi”, „firma”, „comerciantul” fac referire in cele ce urmeaza la firma SC ARGEFARM SRL si serviciile sale oferite prin magazinul virtual www.argefarm.ro
Termenii de „utilizator”, „client”, „consumator” fac referire la toate persoana fizica sau juridica care acceseaza magazinul virtual www.argefarm.ro
Firma SC ARGEFARM SRL care detine si gestioneaza magazinul virtual www.argefarm.ro, are sediul in Arad , str. Abrud, nr. 105, bl. 126, inregistrata la Registrul Comertului Arad sub nr. J02/1044/1992, cod unic de inregistrare CUI 1686501.
Date de contact: tel. 0751/320-073 sau folosind formularul de contact din pagina web.

2. Contractul de utilizare a magazinul virtualui www.argefarm.ro
2.1. Utilizarea magazinului virtual www.argefarm.ro implica automat din partea oricarui utilizator, a acceptarii termenilor si conditiilor din prezentul document, document ce poate fi revizuit oricand prin actualizarea acestei pagini, de aceea va recomandam sa vizitati periodic aceasta pagina. Acest document va obliga legal.
Mentionam ca activitatea de comert electronic prestata prin intermediul magazinului virtual www.argefarm.ro respecta in totalitate legislatia romana in vigoare.
2.2. Inregistrarea utilizatorilor, securitatea datelor
Folosirea unora dintre serviciile oferite de magazinul virtual www.argefarm.ro, implica din partea utilizatorilor:

 • furnizarea de date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum sunt cerute in formularul de inregistrare al magazinul virtualui;
 • actualizarea acestor date de inregistrare de cate ori este cazul, pentru a fi adevarate, exacte si complete.

Furnizarea de date inexacte sau false implica suspendarea contului si a posibilitatii crearii altui cont in magazinul virtual www.argefarm.ro
In momentul inregistrarii in magazin virtual, vi se cer anumite informatii personale, inclusiv o adresa de e-mail valida. Adresa de e-mail este necesara pentru autentificarea contului de utilizator, la aceasta adresa utilizatorul va fi solicitat sa activeze calitatea de membru in magazin virtual.
www.argefarm.ro nu va divulga tertilor datele personale ale utilizatorilor inscrisi in magazin virtual, fara acordul utilizatorului (nume si prenume, telefon, adresa de e-mail, adresa postala), cu exceptia cazurilor prevazute de lege. www.argefarm.ro isi rezerva dreptul de a furniza anumite servicii catre un tert, bazandu-se pe datele mentionate in formularul utilizatorului de inscriere in magazin virtual (ex. date statistice, servicii curierat).
Utilizatorul se face raspunzator de nerespectarea confidentialitatii asupra informatiilor de inscriere in magazin virtual (in special numele de utilizator si parola) si de asemenea pentru utilizarea inregistrarii personale, indiferent daca utilizarea se face cu sau fara voia utilizatorului.
Utilizatorul este de acord sa sesizeze orice utilizare neautorizata a contului personal in magazinul virtual www.argefarm.ro. De asemenea utilizatorul este de acord sa foloseasca butonul de iesire din cont (Log out) de oricate ori doreste sa paraseasca sectiunea personala din  magazinul virtual.
Pentru pagubele morale sau materiale provocate de nerespectarea prevederilor anterioare, www.argefarm.ro nu se face responsabil.
Serviciul nostru include comunicari cu caracter administrativ si comercial care va vor fi trimise in momentul in care decideti sa va inregistrati ca utilizator.

3. Obligatiile utilizatorului
Utilizand magazinul virtual www.argefarm.ro, sunteti obligati sa respectati urmatoarele puncte, fiind direct responsabili de actiunile realizate in cadrul magazinului virtual si urmarile acestora:

 • sa nu publicati materiale obscene, defaimatoare, de amenintare sau rauvoitoare fata de un alt utilizator, persoana fizica sau juridica;
 • sa nu folositi informatiile din acest magazin virtual in scop comercial, doar personal;
 • sa nu folositi programe cu intentia de a distruge sisteme informatice sau informatii;
 • sa nu folositi materialele de pe acest site, fara acordul scris al proprietarului.

4. Precizari legale

 • SC ARGEFARM SRL nu isi asuma responsabilitatea pentru descrierile produselor prezentate in magazinul virtual, acestea fiind identice cu cele puse la dispozitia societatii de catre producatorii si reprezentantii fiecarei marci. De asemenea, imaginile sunt prezentate pe site cu titlu de exemplu, iar produsele livrate pot diferi de imagini in orice mod, datorita modificarii caracteristicilor sau a design-ului fara notificare prealabila de catre producatori.
 • SC ARGEFARM SRL nu poate garanta si nu isi poate asuma raspunderea ca informatiile prezentate pe site sunt corecte, complete sau actualizate iar serviciile oferite prin acest site sunt accesibile, neintrerupte si fara erori.
 • Valoarea maxima a obligatiilor societatii SC ARGEFARM SRL, fata de orice client, in cazul nelivrarii sau livrarii necorespunzatoare, este valoarea sumelor incasate de societatea SC ARGEFARM SRL de la clientul respectiv.

5. Litigii
Orice litigiu aparut intre Clienti si Societate va fi rezolvat pe cale amiabila. In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata competente din Romania.

6. Disponibilitatea si pretul produselor

 • ofertele si produsele prezentate pe site-ul www.argefarm.ro sunt disponibile in limita stocului;
 • ofertele si preturile sunt valabile maxim 48 ore, acestea urmand a fi actualizate periodic. Preturile produselor prezentate pe www.argefarm.ro pot fi modificate fara o comunicare prealabila;
 • societatea SC ARGEFARM SRL poate solicita clientilor diferite sume cu titlu de avans in cazul produselor care nu se afla in stocul companiei. In situatia in care clientul refuza achizitia produsului la livrarea acestuia va pierde suma achitata.
  • expedierea produselor se face prin SC FAN COURIER SRL - www.fancourier.ro. Pretul expedierii este:
   • 19 Lei pentru comanda sub 200 lei.
   •   0 lei pentru comanda peste 200 de lei.
   In cazul in care destinatarul se afla in afara razei de expediere al SC FAN COURIER SRL, se va percepe o taxa suplimentara de transport, indiferent de costul total al comenzii. Pentru detalii va rugam sa consultati www.fancourier.ro.

7.  Returnarea produselor
7.1. Clientul poate solicita returnarea produselor in urmatoarele situatii:
a. Produs ce nu este conform cu specificatiile de pe site
Daca produsul comandat se dovedeste a nu fi conform cu specificatiile din oferta noastra, Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, Clientul va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de SC ARGEFARM SRL
b. Produs(e) care au fost livrate gresit
Livrarea altor produse decat cele solicitate trebuie semnalata imediat, iar Clientul va refuza receptia. Clientul poate solicita returnarea acestuia pentru inlocuire, iar daca produsul nu mai este pe stoc, poate opta pentru inlocuire sau rambursarea integrala a contravalorii. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs de o valoare mai mare, va plati diferenta, respectiv daca valoarea este mai mica, veti primi o rambursare partiala pana la valoarea produsului inlocuitor. Costurile de retur si de transport pentru produsul inlocuitor, daca este cazul, sunt suportate de catre SC ARGEFARM SRL.
c. Renuntarea la cumparare
Clientul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului.
Clientul va putea solicita schimbarea produsului, in termen de 10 zile lucratoare de la data primirii coletului, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. In cazul solicitarii unui alt produs se va achita diferenta de pret, daca produsul este mai scump. In situatia in care clientul opteaza pentru un produs mai ieftin, diferenta de pret nu se va returna. SC ARGEFARM SRL va trimite produsul solicitat la schimb numai dupa ce Clientul a returnat produsul cumparat initial. Rambursarea contravalorii produsului ori, dupa caz, inlocuirea acestuia, se va face in cel mult 30 de zile de la retur.
Cererea de returnare trebuie sa cuprinda datele de identificare ale produsului si ale persoanei care l-a achizitionat. Pe langa cerere, dosarul trebuie sa contina factura in original, cat si copie dupa buletinul persoanei pe care a fost facuta factura.

7.2. Returnarea banilor ori, dupa caz, inlocuirea produselor fara penalitati si fara invocarea unui motiv, se poate efectua in urmatoarele conditii:

 • In cazul in care produsele au un sigiliu, acesta nu are voie sa fie desfacut - produsul trebuie returnat sigilat
 • Starea produselor achizitionate trebuie sa fie la fel ca la achizitionarea / primirea lor, inclusiv ambalajele originale trebuie mentinute intacte
 • Aceste dispozitii se aplica conf. O.G. 130/2000, in cazul achizitionarii de produse din acest site folosind tehnicile de comunicare la distanta.
 • In cazul returnarii/inlocuirii a produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate de catre client. Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz..
 • In cazul in care pentru produs este emis un certificat de garantie si se constata neconformitatea in perioada de garantie, se va dispune masura reparatorie cu respectarea OG 21/1992, Legii 449/2003 si a altor dispozitii legale in vigoare.

8.  Conditiile si modalitatile de exercitare a dreptului de denuntare unilaterala:
Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv,in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau, in cazului prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Ordonanta 130/2000.

8.1. Drepturi de denuntare unilaterala a contractului
Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta in termen de 10 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produsului.
In cazul in care comerciantul a omis sa trasmita consumatorului informatiile prevazute la articolul 8.1., termenul pentru denuntarea unilaterala a contractului este de 90 de zile.
In cazul exercitarii de denuntara unilaterala a contractului de catre client, comerciantul are obligatia sa ramburseze sumele platite de consumator fara ai solicita acestuia cheltuielile aferente rambursarii sumelor. Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.
In momentul efectuarii unei comenzi online, Clientul declara ca a luat cunostinta si este intru totul de acord cu cele mentionate mai sus.

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, cu etichetele intacte si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, certificate de garantie etc.).

9. Certificat de garantie
Conform Legii 449/2003(r), privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora, confera dreptul de a beneficia de garantie pentru produsele comercializate, fara ca acestea sa ii afecteze celelalte drepturi conferite prin lege, garantia de conformitate a produselor fiind de 24 luni. (aici trebuie completat)
Conformitatea produsului in perioada de garantie se asigura prin inlocuirea acestuia, fara plata, cu unul nou de firma importatoare in termen de cel mult 15 zile de la data inregistrarii reclamatiei, acordandu-se ulterior un nou termen de garantie prelungit cu timpul scurs de la data la care consumatorul a reclamat defectarea produsului si pana la data inlocuirii acestuia.

10. Modalitati de cumparare:

 • Online - prin folosirea cosului de cumparaturi,
 • Telefonic - apeland numarul   0787 760 117 - intre orele 09.00 - 18.00 (L-V), 09.00-14.00 (S), sau prin email la: contact@argefarm.ro

Platile produselor comandate de pe magazinul online www.argefarm.ro se pot efectua doar ramburs - in momentul in care primiti produsul, prin achitarea acestuia catre reprezentantul firmei de curierat.
Pe viitor vom introduce si alte modalitati de plata pentru a va face cumparaturile mai placute si mai usoare.

11. Dispozitii finale

 • SC ARGEFARM SRL isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra magazinului virtual www.argefarm.ro, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta magazinul virtual, fara a fi necesara vreo notificare prealabila catre utilizatori in acest sens.
 • Daca oricare dintre clauzele de mai sus va fi gasita nula sau nevalida, indiferent de cauza, aceasta clauza nu va afecta valabilitatea celorlalte clauze.
 • Pentru orice lamuriri sau informatii suplimentare, nu ezitati sa ne contactati pe adresa contact@argefarm.ro.

Citeste și Politica de confidențialitate a www.argefarm.ro